Made up stories


Och varför var det här underbara, brittiska poppunkbandet Go:Audio tvungna att gå skilda vägar? Kan säga att jag saknar dem rejält, jag som planerade förra november att åka till Storbritannien för att gå på en spelning men de hann splittras innan :( Men jag får njuta av deras låtar, och av denna sköna videon. Som en av kommentarerna lyder; Narnia-moment runt 2:40!

Hoppar upp och ner

Jag bokstavligen sitter och skuttar i datastolen nu. Jag fick just ett samtal om att jag är kallad på arbetsintervju hos Sweet Coffeebar! Det är sedan länge ett av mina favoritcaféer (deras milkshake är too die for!) och jag vill så gärna ha det här jobbet. För mig handlar det inte om att bara få in stålar, utan att verkligen växa med det här jobbet, få träffa nya spännande människor och få vara del av ett härligt team. 
Café-branschen har sedan länge lockat mig och det känns så rätt, jag hoppas verkligen jag lyckas göra ett gott intryck. 
Nu ska jag förbereda inför intervjun, kycklingwrapsen får vänta en liten stund.

Hoppas, hoppas, hoppas

Får...inte...klicka...hem



 

Okej, det är verkligen inte bra för mig att sitta framför datorn och fönstershoppa. Jag blir tokig på mig själv! Självklart när jag inte letar efter något särskilt, så hittar jag mängder av kläder och prylar jag vill klicka hem - som dessa underbara koftorna till exempel. Jag fick verkligen slita mig ifrån musen för att hindra mig själv från att beställa hem dem. Det känns inte så lägligt att skämma bort mig själv alltför mycket just nu, jag vill lägga mina pengar på julklappar åt mina nära & kära först och främst. Men man kan ju alltid drömma att någon skulle vara snäll och beställa hem dessa för att sedan posta till mig. Skulle inte sitta helt fel det.

Nu är gubben förövrigt klart och mitt kök är fritt från slangar, lådor och annat grejs som låg på golvet innan. Kanske dags att sätta igång med maten? Min mage har verkligen börjat göra uppror nu!

Stay in tune

 


I am better this way


Who's laughing now, huh?

 


Gubben som skulle fixa mina fogar är kvar än och det låter som ett krig pågår i min lägenhet. Men han är trevlig iallafall, önskar jag bara ägt en kaffekokare så att jag kunnat bjudit på kaffe. Själv avskyr jag kaffe, och jag har inga planer på att "lära mig" dricka det. Jag klarar mig gott på mango-te och varm choklad med mini-marschmellows!

Hungrig börjar jag bli också, och jag kan inte laga mat än (min balkong är i anslutning till köket och där är det just nu ett miniatyr-hornbach med sladdar och andra byggprylar). Jag funderar starkt på om jag kanske borde ge den där zombieserien Walking Dead en chans. Ärligt talat tilltalar inte zombies mig så mycket, de känns inte ens läskiga. Bara äckliga, och de får Chubaka att ses som värsta kapet. Men serien kanske är bra ändå. Återstå att se.
Stay in tune

 


Om jag kunde skulle jag ha köpt...

Kjol: Only (återsäljare Nelly.se)   339:-
Vit blus: Jeane Blush (återsäljare Nelly.se) 199:-
Strumpbyxor: Nelly.se   89:-
Kappa: KLING (återsäljare Nelly.se) 699:-
Rosaskär blus/tunika: H&M  199:-
Snörkängor: H&M 499:-
Ugglelykta: Lagerhaus   39:-
Ljusstake: Lagerhaus 69:-
Liten spegel: Lagerhaus 49:-


Drömlägenheten?

Kan börja redan nu med att säga att jag är en tvättäkta The sims-nörd sedan 2001 och det lär bli oförändrat.
Denna lägenhet är min sim vars familj/släkt är inne på tredje generationen (snart fjärde) och efter att jag byggt och möbelerat klart lägenheten kände jag en våg av avundsjuka skölja igenom mig. Jag vill också ha en sån lägenhet! Baah.
Önskar man kunde bygga och
möbelera en lägenhet/hus precis efter hur man ville ha det och klicka på en knapp så det poff! skulle bli verklighet.
Får drömma vidare istället... Och få inspiration. Av The sims 3.

Kloka ord från en klok man


Gatekeeper


23 dagar kvar till julafton

Jäsp. Jag gick upp klockan halv sju idag då jag förra veckan fått ett papper om att några snubbar ska komma och sanera min balkongs fogar eller något sådant. Det står att de kommer plinga på dörren mellan klockan 7 och 17. 
YES. De kunde inte vara liiiite mer specifika? Och eftersom jag inte har någon extranyckel hemma liggandes (pappa har en, den andra ligger ute i våran stuga) så måste jag sitta här och halvt som halvt ruttna tills gubbarna ringer på. Än så länge håller de på med grannens, verkar ta lång tid.
Men det är lika bra att det blir gjort, ska inte klaga. Önskar bara jag fått någon mer exakt tid, för det kan ju hända att jag måste ut en snabbis ändå sen och jag vill inte låta de vänta på mig eller behöva kämpa sig ut hit en annan dag.

Vilket fall, sitter och äter supergod frukost. Var lite trött på frosties och yoghurt, så fixade goa baguetter istället med ett tjockt lager naturell färsk ost och sedan en skiva hård ost. Förr brukade jag göra något jag kallade Riskaka Deluxe, vilket var samma förutom att baguetten var en riskaka. Har nu upptäckt att det är lika gott att fixa detta på frallor och baguetter som det är med riskaka.
Jag köper laktosfri färskost då jag är jädrigt laktosintolerant. Och då menar jag verkligen jädrigt. För några år sen, då det hela började, var marknaden inte stor för oss "gasmagar" och den laktosfria mjölken smakade, minst sagt, skit. Nu är sortimentet brett och det finns verkligen allt (ok, kanske inte allt men mycket mer än för några år sen) laktosfritt. Som till exempel supergod färskost.
Senare idag ska jag laga kycklingwraps som går supersnabbt och är väldigt enkelt, men ack så gott. Ska försöka bilddokumentera och lägga upp här, ibland är det enklare (och roligare) om man får både läsa och SE ett recept, steg för steg, istället för att bara skumma igenom en massa text.

Nä, nu ska jag spela lite Final Fantasy 7 (snart varvat om!) och avnjuta mina goda mackor.

Stay in tune!

 


I've been shot down



Everybody turn around to the sound of my breaking heart

Sing me your song, solve my mystery


Mindre än en månad kvar till jul (!)

Jag älskar verkligen jul. Sekunden månaden december börjar blir jag 10 år yngre och förblir det tills efter nyår. Om en stund tänkte jag springa iväg till affären och köpa årets chokladjulkalender, mycket viktigt!
Jag sitter nu och tittar på juldekorationer, känner för att inhandla lite nytt som jag sedan kan kombinera med mina traditionella, gamla julprydnader.
Känner redan nu hur fjärilarna dansar tango inuti min mage, jag vill ha julafton!
När jag var liten brukade min mor väcka mig på julaftonsmorgonen genom att härma den där hackspetten på Kalle Ankas jul. Ni vet, den här. Hon var expert på att imitera den, haha. 
Sedan fick jag öppna en julklapp som hon och far valt ut, en morgonjulklapp, som oftast var ett dator/tvspel som jag kunde underhålla mig med under dagen.
Jag, mor, far, min storasyster plus pojkvän, mormor och Lucas-vovven gick sedan ut för att gå Grötlunken - en lång skogsväg som brukade ta ungefär en timme att gå, för att sedan samlas runt matbordet och äta gröt. Jag gillade inte risgrynsgröt på den tiden så min mamma gjorde alltid risgrynsgröt till de andra och mannagrynsgröt till mig.
Att se på Kalle Ankas jul var ett måste, men så är det väl i alla svenska julfirande hushåll (hoppas jag!). 
Vi slutade ha jultomte när jag var runt 7-8 år, det var istället jag som delade ut julklapparna (jag var tomtes lilla hjälpreda!). 
Vi brukade även köra en julklapplek där alla köpt varsin inslagen julklapp för en förbestämd summa, som vi sedan tävlade om genom att slå tärning under en viss tid. Brukade gå väldigt vilt till och jag brukade av någon anledning alltid vilja ha samma sak som min systers pojkvän, haha. Det slets och drogs i sakerna som vi var ett gäng hyenor runt en köttbit.
Underbara minnen.
Nu ser firandet lite annorlunda ut för mig, men fortfarande underbart. Jag är så glad att jag får fira jul med dem jag älskar, det är inte alla som har den fantastiska chansen att ha någon där på jul. 

Nej, nu ska jag sluta kolla på julprylar och äta frukost. Jag är grymt sugen på tacopaj (bor man själv får man lov att äta vad man vill till frukost!).


En antifeministisk feminist

***



”Att vara feminist innebär kort sagt att man erkänner att det finns ett kvinnoförtryck och att man vill kämpa för att få bort detta.”


Många gånger känns det som att jag som ung kvinna borde vara feminist eller åtminstone på kvinnornas sida, och jag har fått höra att jag är antifeminist många gånger då jag oftare ställer mig på männens sida.
Jag är verkligen inte superantifeminist á la Stephenie Meyer, jag anser inte att kvinnans enda rätta plats är i köket och att hennes uppgift är att lyda och behaga mannen. Verkligen inte. Jag vill att dagens tjejer ska vara självständiga, starka och kunna vara lyckliga utan att behöva ha en pojkvän eller liknande.
Men däremot tycker jag att tjejer och kvinnor i dagens svenska samhälle går alldeles för långt. Kvinnor lever inte i samma förtryck, det är inte 1950-talet längre – kvinnor har det faktiskt ganska bra.
De som faktiskt lever i förtryck idag, är männen. Okej, så männen kanske får högre löner idag och lättare får chefpositioner. Lönedelen är till en stor del fortfarande ett mysterium, det håller jag med om, men när det gäller chefpositioner tror jag att det handlar om att kvinnor först och främst inte vågar sträva lika mycket efter att bli chef men också att män passar bättre för rollen. Tolka mig inte fel, det jag menar är att män oftare är mer neutrala än vad kvinnor är, för tänk efter – kvinnor är inte särskilt snälla mot varandra och är otroligt tävlingsinriktade. De präglas av avundsjuka mot det gemensamma könet, och har även en tendens att vara trångsynta och sakna förmåga att se saker ur fler perspektiv.

Men visst, jag köper ändå att männen har lättare/bättre när det kommer till de två områdena.
Men hur har männen det egentligen i 2000-talets vardag?  
Jag ser överallt tjejer, och kvinnor, som klagar på att männen är svin (de drar gärna alla av manligt kön över en kam) och att män i princip är kåta, utseendefixerande grisar.
Yes, där fick ni alla rätt! Eller…?
Jag slog på kanal tre förut, det var en talkshow där en kvinna sorgset berättade att hon inte var attraherad av sin man längre. Varför? För att han inte vara lika smal som han var när han var 17 år och att hans mage var riktigt avtändande. Jag himlade med ögonen redan då, men jag kände ändå en viss förståelse då övervikt inte är hälsosamt. I mitt huvud hade jag en bild av en stor, rund man med en mage som rymde halva Asien då kvinnan beskrev en som, ”en åtta månaders gravidmage”. Mannen kommer sedan ut, där kvinnan då ska erkänna för sin make hur hon känner.
Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta.
Mannen i fråga var normalviktig och hans tajta skjorta avslöjade verkligen ingen ölmage, så som hans fru beskrev, utan han var helt slät och såg mycket hälsosam ut. Han såg ut precis som en trettioårig man ska.
Frugan berättande, gråtandes, hur hon inte var attraherad längre för att han inte var lika fit and fight som han var för 15 år sedan. Hans respons?

  • ”Förlåt älskling, jag visste inte det var så du kände.”
Programledaren frågar hur han tänker lösa problemet (för det är ju tydligen honom det är fel på, utseendet betyder allt).
  • ”Jag ska börja träna, jag ska tappa de där kilona för din skull.”
Han satt där och svalde snällt hennes skit medan resten av publiken nickade och mm:ade.
Vad i helvete?
Tänk om situationen var motsatt, om det var han som sa så till kvinnan. Herre-jävlar, då skulle de bli fart på folk, för män får ju aldrig klaga eller yttra nedlåtande kommentarer gällande en kvinnas utseende. ”Kvinnor ska bli accepterade som dem de är, oavsett vad vågen eller måttbandet säger om dem.”
Det är alltid männens fel att den här utseendefixeringen existerar, det är männen som skapat all den vikthets som ekar inuti kvinnornas huvuden, männen är si, männen är så.
Jag vågar påstå att kvinnor (inte alla, men de flesta) är tio gånger så mer utseendefixerade, än männen. Tänk efter, hur många skulle tråna efter Tyler Laughter om han inte hade sin tvättbräda 2.0 till mage? Hans besatta fanskara skulle halveras på ett ögonblick om hans mage blev mer slät och mjuk, än stenhård och vältränad. Hur många skulle ge The Vampire Diaries en chans om seriens vampyrer och andra manliga karaktärer hade varit alldagliga, boynextdoor-grabbar?
Som sagt, mista mig inte. Självklart finns de tjejer som ser bortom detta, men jag snackar om majoriteten.  
En annan punkt jag vill ta upp är hur killar behandlas i relationer. En kille får knappt ställa några krav, medan brudarna har milslånga listor som sträcker sig ända till Kina. Och det är självfallet helt okej.
Om en kille tittar och kanske pratar med en annan tjej, kanske råkar ge sin tjejkompis en puss på kinden eller i vissa fall rentutav umgås med en tjej, så bryter helvetet lös.
Men om en tjej kysser/har sex med en annan kille, ja då är det pojkvännens fel för att han inte gav henne tillräckligt mycket uppmärksamhet. Vilket som är det alltid killens fel. Varför skulle en tjej annars vara otrogen? Det är bara killar som är otrogna utan ”grunder.”
Jämställdhet, gott folk, jämställdhet.
Killar bildas upp som svin i media – serier, tidningar, filmer.
För att inte tala om det är när det kommer till barn och föräldraskap. Där vinner alltid kvinnan och i vårdnadstvister får mamman oftast alltid rätt, pappan har inte en chans.
Det finns kvinnojourer, stöd och forum för ensamstående mammor, tjejgrupper. Killarna då? Ja, de får gott klara sig utan.
Sedan har vi det inofficiella systemet. Tjejer kommer lättare in på krogar, tjejer får företräde i många sociala och vardagliga sammanhang och tjejer lyckas nästan alltid komma undan med i princip vad som helst.
Det har gått överstyr, det här med kvinnoförtryck och jämställdhet. Kvinnor ska inte ha det sämre än män och män ska inte ha det sämre än kvinnor. Det är inte synd om kvinnor längre, inte i det moderna svenska samhället.
Istället för att klaga och stället svartmåla männen, var istället lyckliga att ni lever så bra som ni gör idag och inte som era mormödrar gjorde för 60 år sedan.
Jag vill inte behöva välja sida, men skulle jag bli tvungen skulle jag förmodligen välja männens.

Jag är en stolt antifeministisk feminist.


*** Vågbilden är slarvigt ritad av mig i Microsoft Paint.


I won't go another day without you


Fan, de va' ju änna vitt ute

Tittade ut genom fönstret och blev nästan bländad av det vita ljuset - en sån massa snö! Underbart. Jag var nyss i telefon med Ulle så det är dags för mig att skutta in i duschen och ta mig hem till henne. Undra hur det går, hon har flyttat nyligen så har ingen aning om vart exakt hon bor men det går nog bra! Annars får jag bygga mig en snögubbe och umgås istället. 

Gått runt hela morgonen förövrigt och nynnat på Bingo was his name-o, suck. Ulle kommer döda mig när jag kommer till henne och sjunger på den! Haha, men men. Duschen väntar.



Bingo was his name-O

Jag spenderar alldeles för mycket tid på youtube, det har i princip blivit mitt andra hem och självklart har jag mina favoriter som jag följt i några år. AJ Rafael är en av dem, men även David Choi, Tyler Ward och underbara Kina Grannis. De är alla youtubeartiser som tolkar andras låtar men också skriver sina egna. 
I denna videon är både AJ Rafael och David Choi med, tillsammans med ett gäng andra goa Youtubers och jag måste då säga att detta är lätt den bästa covern de har gjort. Håller ni inte med?


B-I-N-G-O and Bingo was his name-O !



Kommande recensioner

Just nu håller jag på och skriver en ganska maffig recension (eller kanske borde jag skriva sågning?) om Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer, men inom en snar framtid kommer jag skriva ytterligare två recensioner; Frost av Maggie Stiefvater och Fallen Ängel av Becca Fitzpatrick.
Båda böckerna går under kategorin Ungdom/Övernaturlig romantik.


Dags att vända blad

Nu har jag rensat min blogg från gamla inlägg, en nystart verkar vara ett måste då och då i det här livet. Jag skulle kunna presentera mig, förklara i detalj och skriva en kortare roman om vem jag är och vad jag gör, men hur kul skulle det vara? Jag vill ju ge er en chans att skapa er egna bild av mig.
Så jag kommer bara gå rakt på start och se hur länge detta håller - att blogga brukar ha ett bäst-före-datum när det kommer till mig, men denna gång kanske vinden vänder?

Stay in tune


RSS 2.0