I keep falling for you


Snart dags att provjobba!


Nu är det bara några timmar kvar tills jag ska provjobba på Sweet Coffeebar. Lite nervös är jag nog allt! Jag är iallafall färdig sen en timme tillbaka ungefär, orkade inte göra något med håret idag då jag ändå ska sätta upp det i en toffs sedan. Jag är ganska lat, jag orkar inte stå och sminka och fixa mig mer än tio minuter. Tjugo minuter är gränsen men då är det när jag ska ut på krogen eller liknande. 
Tror jag ska fixa lite mat nu, måste vara mätt och glad om jag ska kunna göra mitt bästa på jobbet! Är ganska sugen på Chili Con Carne.

Stay in tune

Ge...mig...merPå knappt två dagar har jag läst ut Crescendo, uppföljaren till Hush,Hush (Fallen Ängel på svenska) skriven av Becca Fitzpatrick. Jag ska skriva en recension senare.
Just nu är det bara en enda tanke i mitt huvud; Oh...my...god
Detta är utan tvekan en av de bästa paranormala ungdomsromaner jag kommit över. Någonsin. Om ni tycker första boken är bra, så tvivla inte att läsa den andra. Jag har inte varit så fast i en bok sedan jag började läsa Harry Potter. Det är helt sinnessjukt, och jag överdriver verkligen inte nu. Om ni letar efter en vanlig, puttinuttig romantisk bok så leta vidare. Becca Fitzpatrick does not work that way. Crescendo var en riktig nagelbitare och även denna gång hade jag ingen aning om hur det låg till alls förrän sida fyrahundra. Inte en enda gång blev boken slö eller tråkig, inte en enda gång tappade boken sin röda tråd. Karaktärerna lyste, huvudkaraktären Nora är en av mina favoriter numera och jag säger fortfarande, Edward och Bella är historia. Det är Nora och Patch som gäller nu.
Och boken slutade med världens cliffhanger. Jag...vill...ha...mer.
Tempest, den tredje boken i serien, kommer inte ut förrän hösten tvåtusenelva. Hur ska jag kunna stå ut? Suck, kommer längta ihjäl mig tills dess.

Som sagt, kommer skriva en mer utförlig bokrecension senare för fortfarande är mina tankar just nu oh my dear lord in heaven.

I'm never gonna be inside of you


Hur gör man för att andas nu igen?

Efter ett timlångt bad har jag lyckas varva ner lite
, men är fortfarande uppskakad. Jag kan inte sluta tänka på tanten, hur har hon det nu? Har hon fått vård? Men jag kan inte göra annat än att hoppas hon klarar sig och blir bättre. Jag började känna mig svimfärdig, blir så när jag inte äter regelbundet, så jag stekte mig några mackor. Varma bacon och ostmackor, mums. Nu ska jag bara försöka trycka ner dem, i vanliga fall är det snarare svårare att få mig att SLUTA äta men nu är det lite annorlunda på grund omständigheterna. Får se om jag orkar göra något idag, känns som jag behöver lite luft också men jag är rädd för att gå ut och gå förbi platsen igen, blä. 
Nej, jag behöver sätta mig och läsa tror jag. Började igår att läsa Cresendo, som är uppföljaren till Fallen Ängel. Den finns inte ute på svenska än men kommer troligtvis ut i vår. Har läst 200 sidor redan! Den är så bra, blir helt uppslukad.

Stay in tune

I know something they don't


Don't they know that love won't lie?

Ett rop på hjälp

Det har varit en ganska händelserik förmiddag. Och inte händelserikt på ett roligt eller bra sätt. Då jag står i köket och kokar gröt hör jag ett rop utanför (mitt kök vetter ut mot entrén och gångbanan). Skriket var för påtagligt för att jag skulle kunna ignorera det så jag kikar ut genom fönstret...Och ser en gammal dam ligga på marken och vrida sig i smärtor. Jag slänger på mig skorna och rusar ut (fortfarande i min pyjamas och bara en tunn långärmad tröja). Tantens väska ligger en bit bort med innehållet utspritt över marken och hon är helt röd i ansiktet. Hon skriker fortfarande och hennes kropp låg i en väldigt onaturlig ställning. Jag frågar henne vad som har hänt, hur länge hon legat där, vart hon hade ont.
"Höften." Jag vågade inte kolla noggrannare, dels för det var massa snö på marken och dels för att jag själv inte skulle gilla om en främling drog upp kläderna på mig. Hon sa att hon legat där i nästan en kvart och att hon tuppade av några minuter, jag undrar hur någon inte kunde märkt henne innan. Det går massvis med folk hela tiden utanför, och det är en stor parkeringsplats 10 meter bort. Dessutom kunde man se henne från tre olika hus, utan problem. Jag hade som tur var med mig mobilen, så jag ringde ambulansen och stannade hos tanten tills ambulanskillarna kom. Det var något av det värsta jag varit med om, jag var så rädd och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa henne. Hon såg bara ut att ha så ont.

Efter en stund kommer ambulansen och de kom fram till att hon förmodligen brytit lårbenshalsen... Jag minns förra året då min mormor gjorde samma och jag fick höra att det var väldigt allvarligt. Jag hjälpte till att samla ihop alla hennes saker i handväskan och gav till en av ambulanssnubbarna.

Jag är fortfarande helt skakis, trots att det gått nästan en timme nu. Fy fan, jag kan knappt få ner lite yogurt. Jag hoppas verkligen hon klarar sig och blir bra, jag är orolig som satan. Och jag förstår fortfarande inte hur någon inte kunde sett henne! Det är söndag och jag såg när jag kikade runt att några till och med satt ute i sina inglasade balkonger (man ser rakt ner mot gatan ifrån dem). Men jag är glad att hon fick åka iväg till säkerhet iallafall. Kan inte annat än hoppas att hon blir bra.
Usch... Där låg hon

Don't follow the freeway


Passionens skarpa kontraster

Det är en hårfin linje mellan att hata och att älska, ibland är det knappt att den märks. På ett sätt kommer hat och kärlek från samma kokbok; de innehåller båda en stor dos av passion blandat med några deciliter vansinne och en nypa adrenalin, och de har i alla tider fått oss människor att ta egendomliga beslut.
Gränsen mellan de två känslorna är så diffus att de emellanåt förväxlas med varandra, eller rentutav kolliderar – vi har nog alla hört talas om hatkärlek. Både hat och kärlek är riskfulla för människan, i vissa fall livsfarliga. Men de är en del av livet, del av människans natur och de behöver varandra för att överhuvudtaget få finnas kvar. Kärlek skulle inte existera utan hat, liksom lycka
inte skulle existera utan missöde eller upp utan ner. Vår värld har en svart sida och en vit sida, och en jädrans massa grått däremellan.

Igår blev jag ombedd av någon som står mig nära om hjärtat att hata någon vi en gång i tiden båda har älskat – och jag skulle göra det i kärlekens namn. För att bevisa min ovillkorliga kärlek skulle jag tvinga mig själv hysa hat mot någon jag idag knappt känner. En man som jag fått höra gjort många misstag senaste åren, misstag jag själv aldrig fått bevittna. Allt jag har är min näras ord, och eftersom jag älskar denne ska jag också lita på att de där orden till varje pris är sanna. Men kan man verkligen bevisa kärlek med hat?

Det finns de gånger då hat och kärlek går sida vid sida, hand i hand. Svartsjuka är något som i regel följer med kärlek, i synnerhet den kärlek som är synonym till förälskelse och kär. Svartsjuka är en otäck jävel, för det är bland annat svartsjuka som kan länka samma kärlek och hat på de mest fruktansvärda sätt.
Mordet på femtonåriga Therese är ett sådant exempel. Hon slogs till döds av en sextonårig pojke för att hans flickvän ställde honom ett ultimatum – det var antingen deras förhållande eller Therese. Blind av kärlek och brist på bättre vetande mördade pojken Therese, i hopp om att hans älskade flickvän skulle förlåta en stulen kyss som
skedde tidigare samma år. Svartsjuka är vad som förpestade denna flicka, svartsjuka som växte sig stark på den kärlek hon hyste mot   
sin pojkvän.

Men det hat livnär sig mest på är rädsla och det var just människornas rädsla som Adolf Hitler utnyttjade. Denna beklagliga man välkomnade hatet med öppna armar och lät hans mörka känslor ta överhanden. Han fick en hel nation att hata en befolkning, ett helt släkte.

Adolf Hitler, en man av hat och oförstådd ilska.


Skillnaden mellan att hata och att älska är ganska simpel. Kärlek kan både vara svart och vitt, och kärlek skiftar oftast mot det vita. Det är en egenskap hat aldrig skulle kunna besitta. Hat är målat i den mörkaste svart och hur mycket vit målarfärg från Hornbach man än häller över hat så kommer dess färg förbli desamma; svart.
Hat kommer aldrig försvinna, kärlek kan aldrig utplåna hat hur mycket vi än vill men du kan som individ se till att hat börjar tillhöra en minoritet. Du kan välja en annan väg, även de gånger då ursinnet bubblar upp till ytan och vill kontrollera dig. Bli ledsen istället för arg, omfamna din fiende istället för att kriga, förlåt den som en gång sårat dig och försök be om förlåtelse själv trots att stoltheten skaver. Lättare sagt än gjort eller hur? Men som en vis man en gång sa – en milslång resa börjar med ett enda steg. Valet är ditt att välja.

 


18.37


Dag fyra: Det här åt jag i dag


Hemmagjord tacopaj. Nomnomnom! Har ätit 5 stora bitar redan...

It's hard to see it from the bottom


I couldn't breathe to save my life


Att falla för den fallna

Fallen Ängel (Originaltiteln; Hush, Hush) av Becca Fitzpatrick var en sådan bok jag bara var tvungen att läsa. Varför denna bok lyckades få mig att lägga de andra böckerna jag för stunden läste på hyllan när jag köpte den vet jag inte, och ganska snart kunde jag inte lägga ifrån mig boken.


Vi får följa sextonåriga Nora Grey, en smart tjej som sätter studier före pojkar och att bli kär har inte funnits med på kartan. Tills Patch kryper sig in i hennes liv. Från början kändes det hela som en alternativ version till Twilight (och jag kan säga redan nu att jag inte är ett fan av Twilight-serien) – Ung, gymnasiestuderande flicka präglad med oskyldigheter och naivitet, möter farlig mystisk men åh så urläcker pojke under en biologilektion. Men det är även där likheterna slutar.

Nora är en självständig och stark tjej men hon kan inte låta bli att skrämmas, och samtidigt fascineras, av sin nya biologipartner som verkar veta mer om henne än vad hon själv gör vilket gör honom i Noras ögon till ett direkt hot. Men samtidigt kan inte Nora låta bli att dras till honom – och jag klandrar henne inte, jag tror nog vi alla någon gång i livet varit där. Stygga killar har den effekten på oss tjejer, vare sig vi vill erkänna det eller ej.

Fallen Ängel förvånade mig faktiskt, jag förväntade mig mer en bölig, melodramatisk tonårskärlekshistoria men fick istället en gastkramande, händelserik deckarromantik som kändes som en blandning av Kitty-böckerna och Twilight, fast med änglar och mycket bättre grammatik.

Fitzpatrick gjorde ett strålande jobb att berätta en mörk kärlekshistoria ur Noras perspektiv som inte var för överdriven och som innehöll en lagom dos av twister och vars berättande känslor var så bra beskrivna att jag själv kände det Nora kände. Det jag saknade när jag läste boken var mer inblick i själva änglamytologin och jag kunde inte låta bli att störa mig en aning på Noras bästa vän Vee Sky som ibland var lite för svar på tal. Men annars finner jag inga fel, det var en välskriven berättelse som höll kvar mig gissandes ända fram till sista sidan.

Skulle jag rekommendera andra att läsa Fallen Ängel? Absolut. Särskilt om du är svag för övernaturliga romantiska berättelser som är mer än bara gulligull och myspysande.

Språk: 9 av 10
Originalitet: 8 av 10
Karaktärer: 9 av 10
Plot: 10 av 10
Romantik: 10 av 10

Denna bok är utan tvekan en av de bästa ungdomsböckerna som finns ute på marknaden idag. Och jag säger då det - Edward Cullen, du har mött din konkurrent.


Who Took the Milk and Cookies


Jag blir helt bubblig inombords av denna videon. Tjugoen dagar kvar tills julafton!

Glädjekortslutning 2.0

Okej, jag har sprungit runt i lägenheten och skrikit som en förrymd mentalsjukhuspatient men det får man göra när man är glad. För en stund sen ringde hon jag var på intervju hos och frågade om jag kunde tänka mig provjobba på måndag. Om jag kunde!
Jag fick bita mig i läppen för att inte skrika rakt ut i telefon. Jag är så fruktansvärt glad så det finns inte! På måndag ska jag göra mitt allra bästa och lite till, ingen på cafét ska ångra att de gav mig den här chansen. Det finns inga ord hur mycket jag vill detta. 
Nu ska jag gå och skämma bort mig med ett stort glas cola och en påse lakrits. Ännu en gång; jag är så glad! På måndag eftermiddag är det Sweet Coffeebar som gäller. Iiiih!

Bjuder på en random bild på mig själv.

13.37 (ELITE!)

Ännu en bild som andas sommarkänslor. Togs av mig när jag låg och hängde i min hängmatta - jag kan tillägga att jag i princip bodde i den hela sommarn.

Dag tre: Mina föräldrar

En kylig kväll år nittonhundraåttionio skulle Tommy följa med sin bästa vän Lennart på en dubbeldejt. Lennart hade bestämt träff med kollegan Solveig och hon i sin tur ville ta med sig sin vän Gunilla. De bestämmer sig att träffas på puben Gamle Port i Göteborg. Solveig hälsar artigt på Lennart och beger sig till baren där hon får syn på en svarthårig, ung man med fängslande gröna ögon. Tommy. Solveig föll direkt och det slutade med att de två istället höll ihop under kvällen. Min mor och fars relation hade tagit sin början. Mot slutet av kvällen åkte de alla fyra till Tuve, där Gunnilla, min mor och Lennart bodde. Mamma bodde i Arvesgärde medan Gunilla bodde i Norumsgärde, och mamma frågade min pappa, "Okej, hur blir det nu då? Arvesgärde eller Norumsgärde?" och självklart svarade min far, "Arvesgärde."

Jag tror jag måste ha hört min pappa berätta den här historien tusen gånger men jag tröttnar aldrig. Jag växte upp med två kärleksfulla föräldrar som i princip aldrig bråkade och trots sina motsatser var upp över öronen kära i varandra. 

Min mor dog när jag var tretton år men jag kommer alltid ha kvar henne i minnet. Hon var en stark och frispråkig kvinna som inte ville vara beroende av någon för att kunna överleva och som ansåg att hennes självständighet och frihet var viktig. Hon växte upp under stormiga förhållanden med en våldsam fader som både gav sig på henne och min mormor, och när hon var arton år flyttade hon hemifrån till den här lägenheten jag bor i idag. 
Hon fick min storasyster Janica i tidiga hår, vars pappa inte fanns där särskilt mycket för varken henne eller min syster. Det var inte förrän hon mötte min far som hon verkligen blev kär på riktigt och vågade släppa in en ny man i hennes och hennes dotters liv. 


Min mor hade ett eget sätt att se på livet. Hon ville att jag skulle växa upp till en självständig, fri kvinna som alltid sätter rättvisan i första rummet. Hon sa en gång till mig, "Var stark för de som inte kan det", några av de visa ord jag alltid bär med mig. 
När jag badade brukade hon sitta på toalettstolen bredvid och prata med mig, hon ville alltid veta hur jag mådde och hur min dag hade sett ut. Hon var väldigt mån om att låta mig veta att hon älskade mig, att hon var stolt över mig och hur bra jag var. Jag har alltid blivit överröst med komplimanger, men hon var även noga att påpeka att jag måste kunna ta kritik och inte slå ifrån mig allt folk säger.
Varje kväll innan jag skulle sova (även när jag blev äldre) brukade hon stryka mig över kinden och säga "Love you", innan hon gick ut och lämnade dörren på glänt. 
Att jag saknar henne behöver jag nog inte ens nämna.


Min pappa är en omtänksam, optimistisk och lättsam man som alltid sätter sin familj i första rummet. Jag skulle aldrig någonsin i min vildaste fantasi tveka på hans kärlek till mig och vår familj. Han blev far i unga år till min äldsta storasyster Linda, och några år senare kom min syster Annika till världen. 
Enligt honom själv var min mor allt han behövde och lite till, trots att hon var väldigt mycket fart och fläkt till skillnad från han själv. 
Trots hans tuffa liv där både hans kära bror och fru dött (och nästan hans far för några år sedan), har han aldrig klagat eller varit negativ. Visst har sorgen tagit över och han har tagit till alkohol, men hans kärlek till mig fick honom att ändra sig och han är verkligen den bästa pappan någon kan ha.
Vi står varandra närmare än de flesta andra far och döttrar tror jag, och han är en av mina bästa vänner. När jag bodde hemma brukade vi ofta åka och shoppa ihop bara han och jag, min pappa älskar nämligen att shoppa och hitta kläder till mig. Han är även väldigt duktig på smink, haha. 
Han har byggt ett helt hus själv från grunden utan hjälp och det huset är hans livsverk, hans liv helt enkelt.
När jag begått misstag (för tro mig, jag har begått många stora) har han aldrig skällt på mig eller förklarat hur dum i huvudet jag är, utan alltid pratat lugnt och sansat och istället försöka finna en lösning på problemet. Han har även alltid låtit mig begå misstag själv och accepterat dem, så länge jag lär mig utav dem och inte begår dem igen. 
Han är utan tvekan en stark man, en stark man som vågar visa känslor och som älskar sina barn, sin sambo Rosie och sina barnbarn. Min pappa är underbar med barn.
Jag minns när jag var liten och alla galna saker pappa och jag gjorde. Vi brukade smyga ut i köket och dricka oboy tillsammans för att sedan bänka oss framför Bumbibjörnarna - pappa tittade lika intresserad som jag. 
På Liseberg åkte han alla karuseller med mig och ville alltid tävla bilspel mot mig, och han har alltid accepterat att jag varit mer pojkig än flickig (han köpte bland annat massa lego och en snickarlåda till mig). 


När jag flyttade till Stockholm ringde han mig varje dag, bara för att prata om livet rent allmänt. När jag ville flytta hem igen tvekade han inte på att hjälpa, och ägnade dag och natt för att finna ett boende till mig. 
Om jag är ledsen, är det pappa jag går till. Om jag vill ha sällskap, finner jag det hos honom. Jag älskar att vara med min pappa och mår dåligt om jag inte träffar honom minst en gång i veckan. 
Även han överröser mig med komplimanger, och han gillar att prata om mig med andra. Vad jag hört från Rosie brukar han nästan bara prata om mig och sina barn och barnbarn.
Mina föräldrar har verkligen gett mig de bästa förutsättningarna i det här livet, och trots all skit som hänt senaste åren kan jag inte klaga. Hur skulle jag kunna? Jag har ju haft det så bra!

Jag är tacksam för allt mina föräldrar gjort för mig och jag önskar alla kunnat ha min pappa som pappa. Mamma, pappa. Jag kommer alltid älska er.


Stay in tune

Honestly, this won't do


Dag två: Min första kärlek

-- Jag publicerade detta runt halv tio igår kväll men det visade sig att det aldrig dök upp! Usch på blogg.se
Blir att jag publicerar det idag istället
. Stay in tune --Min första kärlek var i form av John Carlsson.
Det var inte långt efter mammas död och jag hade inte klivit utanför vår lägenhet på tre veckor. Min vän Tess ville ha med mig till hennes storasysters födelsedagskalas, där det bara skulle vara nära & kära. Hon lyckades nätt och jämt övertala mig, och motvilligt lät jag mig dras med till tillställningen hemma hos henne.  
När jag står i hallen och pratar med Tess öppnas ytterdörren och han klev in. Våra ögon möttes och det var ett sådant filmmoment där det känns som hela världen rusar förbi medan vi två står still i vår egna tidsbubbla.
Han tog min hand men sa inget, jag antar han tänkte presentera sig men fastnade med orden. Vi bara stod där, min hand i hans, och glodde på varandra som två dårar tills Tess avbröt och sa att det var dags för tårta.
Vi kunde inte sluta kolla på varandra när vi åt tårta, och något jag verkligen minns är att John tappade en bit tårta i knät - han lyckades missa munnen när han tittade på mig. John och jag var verkligen varandras motsatser. Jag hade långt, mörkbrunt hår, visste knappt var smink och utmanande kläder var och den perfekta benämningen för mig då var pappas oskyldiga lilla flicka. Helt ärligt var jag enligt mig själv sjukt ointressant och fruktansvärt vanlig. John, å andra sidan, hade blont rufsigt hår ner till axlarna, armarna fulla med nitarmband, slitna svartgrå byxor och en palestinasjal som hängde ner för hans Slipnot-tshirt. Han var den där killen som skulle kunna ge min pappa en hjärtattack om jag drog hem honom till oss.

Jag hade verkligen nästan ingen erfarenhet av kärlek, killar och allt som hörde till och jag föll ganska pladaskt för John. Efter den där födelsedagen började vi prata frekvent på msn och även ta långa promenader tillsammans. Min pappa misstänkte ingenting, jag sa att jag skulle gå ut med Lucas en längre stund, vilket var något jag ofta gjorde ändå. Vi kunde vara ute och gå i två-tre timmar, bara prata. Ibland inte ens det. 
Vi hade våra kvällspromenader varje dag i nästan tre månader, och långsamt började vår vänskap förvandlas till något mer. 
Jag minns att vi gick till en liten damm som låg i närheten av en skog, och framför den dammen fanns en bänk som vi satte oss på. Lucas lade sig till rätta på den kalla marken, medan jag la mig med huvudet i Johns knä och såg upp mot stjärnhimmelen. 
Jag såg ett stjärnfall, och det visade sig att John också sett ett. Jag önskade att han skulle kyssa mig och sedan bli min.
Utan att yttra ett enda ord lutade han sig mot mig och jag kunde känna han andas mot min mun. Precis då ringde min far och förstörde hela stämningen, och bad mig att omedelbart återvända hem (klockan hade passerat 10 och det var skola dagen efter).
I december började John komma hem till mig, vi passade på att ses när min pappa var borta och tränade. Vi gjorde sjuka saker, som att ha vattenkrig inomhus och nästan förstöra tapeterna, jag dränkte hans keps och lade in i frysen, vi kastade ägg ner på grannens öppna fönster, tävlade vem som kunde halsa en liter oboy snabbast (det slutade med att jag råkade spotta ut Oboy över köksluckorna). 
Och så skulle han hem, och vid dörröppningen drog han sig till mig och... Kysste mig. Jag minns verkligen att jag stod där och tänkte, "Vad fan gör han? Vad händer? Varför stoppar han in sin tunga i min mun? Vad borde jag göra? Okej, jag flyter bara med."
Vi glömde bort både tid och rum, och plötsligt öppnades dörren och pappa klev in. Till min förvåning blev pappa varken arg, sur eller förskräckt över att se en lång, hårdrockarsnubbe stå och stoppa tungan i hans minsta dotters mun. Pappa hälsade bara glatt och frågade sedan ut mig efter John gått.
Jag och John var tillsammans i sammanlagt två och ett halvt år. Under de åren hann allt hända. Vi bråkade oavbrutet, för att sedan passionerat bli sams med kyssar och annan intim närhet. Han fick mig att rymma hemifrån mitt i natten och åka iväg med honom på hans moppe. Vi gjorde slut otaliga gånger för att sedan bli tillsammans igen några dagar efter. Han följde med mig till min mammas grav och fanns där på årsdagen. Jag skrev han hundratals kärleksbrev som jag gömde under hans kudde. Han började skrika på mig vid en busshållplats och jag gav honom en örfil och gick därifrån - mitt inför allt folk. 
Otrohet hann blandas in, svek, livshotande operationer, knivhot från en svartsjuk snubbe, en trasig glasdörr efter ett bråk på nyår. 
Min bästa vän säger att vårt förhållande var det mest dramatiska man kunde finna i Tuve, och jag håller med. Drama beskriver vårt förhållande perfekt, men också passion och lycka. 

Sommaren 2007 kom till bli vår allra sista sommar tillsammans. Vi gjorde slut efter att jag konfronterat honom gällande otrohet och vi blev varandras fiender men vi lyckades bli vänner-nånting ett år senare. 
Idag pratar vi ibland, vi har även träffas ensamma och bara umgåtts som två vänner. Jag och John lever två skilda liv idag, jag ensam i min tvåa i Göteborg, han sambo med sin flickvän i en stuga i Skåne. 

Även fast vi var unga, dumma och dramatiska kommer han alltid finnas kvar inom mig. Han var min första gällande i princip allt, han var en av dem som lyckades dra mig ur sorgen efter min mors död och på något konstigt, vrickat vänster kommer jag alltid älska honom. 


Bilden är slarvigt kladdad av mig i Paint.

Maybe I'm superstitious


Can I get your lips to speak my name?

Förenklade kycklingwraps

Detta är förenklade kycklingwraps, perfekt för lunchlådan, den där sena middagen då du verkligen inte orkar stå länge och laga mat eller bara en trevlig fredagsmysrätt.
Jag var inte särskilt sugen på att ha i grönskar, så jag skippade det men annars passar röd paprika, lök och majs väldigt bra.


1. Du behöver...
Kycklingfiléer, keso naturell, tortillas, salsa och stekfett.

2. Skär kycklingen i små kuber, var noga med hygienen! Magsjuka är inget man vill ha såhär inför jul.
3. Häll i lite stekfett i en panna och stek kycklingen tills den är genomstek (=inte är rosa).
4. Krydda lätt med salt, svartpeppar och grillkrydda.
Ett litet smakprov på några av mina kryddor (har en hel kryddhylla full också).


5. Häll ner den genomstekta kycklingen i en bunke och tillsätt några skedar Keso. Jag brukar ha 3-4 relativt stora matskedar men det går självklart att variera efter vad man själv känner. Rör om.
6. Häll i några teskedar salsa. Jag gör på medelstark tacosalsa från Santa Maria. Rör om.

7. Häll kycklingblandningen i tortillasen.


8. Vik. Klart! Det man också kan göra är att genomföra alla de här stegen men sedan lägga de vikta wrapsen på en bakplåtspapprat plåt, strö lite riven ost över och in i ugnen några minuter på 175 grader. Jag var för hungrig när jag gjorde mina att jag skippade det här momentet, det är lika gott vilket som!

Smaklig måltid!  (Som bilden visar hade jag redan tjuvätit lite på tortillan... Kunde inte hålla mig)

Det är -12°C ute...

...och det 180 dagar kvar tills sommarn 2011. Här är en bild på mig från midsommar :)

Dag ett: Om mig

 

Jag hittade en såndär lista hos http://amandats.blogg.se, där man har ett ämne för varje dag av december månad. Tyckte det var en kul grej, men jag glömde bort att publicera gårdagens så jag gör det idag. Den del som egentligen ska vara idag skriver jag lite senare idag :)


Efter att min mamma fått stå ut med en mycket lång och utdragen förlossning anlände jag till världen. Det var fjärde april nittonhundranittioett och jag döptes till Maria-Victoria Wendelid. Jag var ett såkallat sladdbarn, mina tre äldre halvsystrar var sjutton, elva och nio år äldre än jag och det var bara den sistnämnda, Janica, som bodde hemma med oss.

Jag hade den bästa uppväxten ett barn kunde önska sig. Mina föräldrar ingav både trygghet och kärlek, och de hade ett eget sätt att se på livet. När jag var runt sex år blev min mamma befordrad till bankchef. Jag minns den dagen så väl. Hon, jag och min dagmamma (som också var en nära vän till min mor) satt runt telefonen och väntade på det där samtalet. Det ringde till slut, och när mamma fick höra tappade hon telefonen i golvet, skuttade upp och ner på plats och lyfte upp mig och dansade runt.
Min mamma gick från botten till toppen på bara några år – och hon gjorde det helt på egen hand.

De kommande åren arbetade både hon och pappa mycket, och min syster… Tja, hon var tonåring och hade inte tid med mig. Efter mycket tjat och många bestämda nej, sade min mamma plötsligt kanske en dag då jag frågade om vi kunde skaffa hund. 
I bilen på väg till kenneln hade mitt huvud redan proppats med förväntningar, vi hade paxat en valp redan och vi skulle få träffa den lilla sparven för första gången. Vi kliver in i ett stort, antikt rum med stora skinnsoffor, väggarna täckta med diplom och fotografier på ståtliga hundar och från taket hänger en gigantisk kristallkrona – jag minns att jag försökte räcka alla kristallerna men gav upp när jag kom till tjugotvå.

Plötsligt kommer en liten, brunvit valp rusandes över det blanka marmorgolvet – och snubblar. Valpen gör en kullebytta i fallet och förblir sittandes på golvet med en förvirrad blick. Från den stunden visste jag att det där var min hund, det där var min Lucas.

Lucas blev min bästa vän, jag hade inte så många andra vänner att umgås med, och han följde mig vart jag än gick.

Sommarn tvåtusentvå åkte min mamma och pappa in till sjukhuset, min mamma hade buksmärtor och pappa i princip tvingade henne att följa med och kolla upp det.
Beskedet kom som en chock – min mamma hade cancer. En tumör som hade växt sig stor som en tennisboll och som börjat sprida sig. Läkarna gav min mamma några månader.
Nu skulle jag kunna berätta en snyftarhistoria hur vår vardag blev till en enda stor misär och min mamma blev skallig, mager och bara sov jämt men då skulle jag ljuga. Min mamma var en jävla fighter. Hon storstäda, hon var med mig i skolan, hon dansade, grejade med huset, gick tretimmarspromenader med Lucas (han var den som blev utmattad, inte hon) och hon gjorde allt med ett brett leende på läpparna.
”Nu ska jag gå och sparka den där förbannade cancern i baken!”

Min mor lyckades bli kvitt med cancern runt jul tvåtusentre och vi bokade en resa till Spanien runt min trettonde födelsedag för att fira att jag blivit tonåring och att mamma besegrat cancern.

Tre dagar innan min födelsedag kliver pappa och jag in i vardagsrummet, och finner min mor och syster sittandes i soffan och gråta. Mammas cancer hade kommit tillbaka.
Grattis på födelsedagen, Vicky!
Spanienresan blev dock av, enligt pappa var det jag som sa till mamma att, ”Det blir ju inte bättre om du sitter hemma och deppar över det, du mår bättre om du får lite semester.”

Den sista tiden med mamma i livet var tuff. Den åttonde september berättade min mor att cancern hade vunnit, hon skulle dö. Jag blev så rasande att jag slängde tekoppen jag hade i handen och rusade ut. Jag stod bokstavligen och skrek åt ett stackars träd i fyrtio minuter innan jag sansade mig och gick hem igen. Jag hade just börjat sjuan, jag hade nyligen blivit tonåring och nu skulle min mamma dö.

De sista två veckorna var jobbigast, mamma blev allt mer snurrig (hennes organ började sakta lägga av och hennes lever, där cancertumören satt, slutade göra sina uppgifter och galla läckte ut i hennes kropp) och det sista min mor sa till mig innan hon föll i koma var, ”Jag vet att jag lovade att inte resa någonstans utan dig, men jag måste tyvärr åka bort ett tag nu. Lova att vara en snäll flicka.”

Den tjugoandre september tvåtusenfyra somnade min mor in i hemmet. Jag hade sedan en vecka tillbaka slutat prata och bara nickade eller skakade på huvudet som svar på frågor som ställdes.  
Jag grät inte när jag klev in i rummet, jag gjorde inte ifrån mig ett ljud. Istället gick jag fram till sängkanten och såg att hon log. Ett stort, vackert leende.  Det har följt med mig dessa sex åren och det där leendet berättade att hon mådde bra, hon var äntligen fri.

Mina år flöt på och det har varit problem i skolan, bästa kompisar som haft sex med ens kille, killar som varit otrogna, en pappa som druckit för mycket, en syster som tagit ut sina psykiska besvär över mig och far, ryktesspridningar (det tog cirka två veckor för hela skolan att få veta att min mamma dog, och alla pratade om det), vredesutbrott men även mycket glädje, skratt, dansandes till ABBA mitt i natten, begravningar av kottar och ett och ett annat diplom.

Min älskade Lucas dog natten till alla hjärtans dag tvåtusensju och månaderna senare svek i princip alla mina skolvänner mig och jag konfronterade min dåvarande pojkväns otrohet.

När jag var sjutton år packade jag mina väskor och flyttade ensam till storstaden Stockholm, något som präglat mig enormt. Redan första dagen blev det kaos, någon bröt sig in i flyttbilen och stal min dator, tv och mina älskade gitarrer (en var min allra första som jag fått av min mor när jag fyllde sex). Pappa kunde inte stanna för han jobbade dagen efter, så där stod jag i min lägenhet med en säng ståendes mitt i rummet och ett kök fyllt till bredden av grejer.
Bra start, eller hur?
Men de 1½ åren jag bodde i Stockholm var ändå en av de mest lärorikaste stunderna i mitt liv. Jag har lärt mig vikten av att ta ansvar och vara självständig men framförallt vuxen som människa och tagit flera kliv framåt gällande min mogenhet.

I skrivande stund är jag bosatt i en underbar tvåa norr om Göteborg. Jag är en väldigt glad och positiv person, jag klagar sällan då jag vet att hur sämst jag än har det finns det alltid någon som har det värre.
Jag tar ofta killarna sida många gånger och jag klarar inte av tjejer som ständigt ska dra grabbarna över en kam. 
Jag älskar matlagning och att baka, på somrarna brukar jag själv promenera till närmaste bondgård och mysa med fåren och kossorna och jag har sedan jag var sex-sju år varit såld på Playstation – Final Fantasy och Kingdomhearts-spelserierna är mina favoriter men också GTA och datorspelet The sims.
Jag har en äcklig tendens att vara misstänksam och ha taggarna utåt, men samtidigt är jag öppen och social när jag känner mig trygg.
Jag har en förkärlek till fiskbullar och jag får glädjekortslutningar av de små guldkornen i vardagen.
Jag blir lätt svartsjuk, jag rodnar så fort jag blir det minsta generad och jag har gått från att vara en obotlig nattuggla till en morgonpigg lärka.
Jag är säker i mig själv och har inget emot att skämta på min egen bekostnad – det får ju folk att skratta i alla fall.
Jag är laktosintolerant och jag har aldrig käkat kebab. Jag äter mer än min far som är dubbelt så stor som mig men lyckas ändå aldrig gå upp vikt, något jag lärt mig älska istället för att ha komplex över.
Och resten får ni klura ut själva, jag vill gärna låta andra få bilda sin egna uppfattning om mig.

Och en sak till… Jag har ett gosedjur som heter Bernard som följer mig vart jag än går. Han vill meddela att han hälsar till er alla!

 

 

Stay in tune

 


I go back to december all the time

Ni har väl inte missat Taylor Swift senaste album Speak Now? Jag skaffade albumet dagen dess release, och jag är långt ifrån besviken! Mycket bra jobbat, Swifty. Det känns som hon och hennes låtar växt, med djupare och mer genomtänkta lyrics än i tidigare låtar . Dessutom har hon skrivit alla helt själv, i hennes förra album har hon gjort co-writes med andra låtskrivare. En av mina favoriter är Back To December, den påstådda Taylor Laughtner-låten. Tips! Lyssna på den akustiska versionen, jag tycker den är mycket bättre.

Detta är Kina Grannis fantastiska cover på den här låten. Enjoy!

Call me McAwesome

Så intervjun gick kanonbra, usch vilken fruktansvärt trevlig människa hon var (chefen/ägaren över stället). Vi skrattade, vi skämtade och hon sa rakt ut att hon verkligen gillade mig. Dessutom var våra tankegångar nästintill identiska. Det jag mycket väl kan falla på är att jag inte har mycket erfarenhet av baristajobb. Men hon var noga med att poängtera att personligheten väger upp mest och även om det kommer någon som har en lista full med meriter från tidigare jobb men inte har den rätta personligheten så är jobbet mitt. Jag hoppas verkligen, det är ett sånt ruggigt underbart ställe. Fick möta en annan anställd först, hon bjöd mig på gratis varmchoklad och jag lovar er, deras varma choklad sopar banan med konkurrenternas.

Jag kanske är lite knasig men jag älskar att prata med folk på bussen, tåg och liknande. Synd bara att det är så typiskt svensk att ignorera och kolla på folk som om de rymt från närmaste mentalsjukhus när någon försöker vara social.
En kvinna pratade med mig på bussen, det var bara hon och jag kvar (jag bor vid vändhållplatsen) och hon var så trevlig. En helt vanlig småbarnsmamma. Jag är fortfarande glad över våran konversation, det är såna små saker i vardagen som kan lysa upp hela min dag.  

Nä, nu ska jag se klart pilotavsnittet av The Walking Dead och sedan fundera på vad jag ska laga för mat idag. Kanske en mumsig tacopaj?


Bild på mig som jag tog med min mobil på väg 
hem från busshållplatsen. Visst är det vackert när solen skiner över den glittrande snön?


Nu eller aldrig

Då sitter man klar och fixad inför anställningsintervjun, konstiga är att jag inte är särskilt nervös. Kanske är för jag faktiskt denna gång ringde arbetsgivaren innan och pratade? Hon kändes väldigt rar och positiv i alla fall, och jag har ju med anledning att känna mig lite stolt att jag blivit vald för intervju. Tydligen den enda hittills (hon berättade att 60 stycken hade sökt redan när jag ringde i måndags), så jag har bestämt mig att känna mig stolt över att ha kommit såhär långt. Men jag nöjer mig inte här, jag ska ge järnet och kamma hem det här jobbet! Sedan ska jag tvinga er alla att gå dit och fika :) Haha.
Har lite smått börjat se på The Walking Dead, men har bara hunnit se tjugo minuter ungefär. Men jag gillar't än så länge! Får fortsätta se senare när jag kommer hem.
Jag ska försöka slå in lite julklappar också, jag brukar gå in lite för mycket när jag gör det dock. Det brukar sluta med att paketen liknar något en regnbågsenhörning spytt upp.


Nej, nu ska jag gå igenom lite igen om cafét (man vill ju inte komma helt tomhänt och inte veta ett skvattt om dem, det ser verkligen inte bra ut). 

Ha en fortsatt trevlig förmiddag!

Stay in tune

RSS 2.0